More Website Templates @ TemplateMonster.com - January15, 2013!

uw hond in de trimsalon?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan mijn trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/ of borstelen.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit niet zou doen loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terechtkomt.

Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd in het model dat bij het ras hoort of dat u wenst.

Shih-tzu en Maltezer vachten worden met een speciaal getande schaar in het model getrimd dat u wenst.

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/ of geknipt in elke gewenst model.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels en eventueel verwijderen van teken.

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, blijft de hond enkele uren in de trimsalon. De eerste keer dat uw hond op tafel staat zal even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Eerst worden de nagels geknipt.

Daarna zal u hond bad in gaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht dat van te voren afgesproken is. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het “gevoel”. En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is!

 Hoe vaak?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten om de 8 weken.
  • Maltezer/ Shih-tzu vachten om de 8 à 10 weken.
  • Ruwharige vachten om de 3 à 4 maanden
  • Spaniëlvachten om de 3 à 4 maanden

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt. Ik hoop uw hond spoedig in mijn trimsalon te mogen begroeten!